Waarom een glascoating?

Glascoating is ontwikkeld voor de bescherming van uw autolak. Na het aanbrengen zal de coating snel uitharden, waardoor deze een bescherming zal bieden tegen invloeden van buitenaf zoals de aanhechting van straatvuill en weersomstandigheden. Hierbij kunt u denken aan uv licht, maar ook pekel als gevolg van vrieskou. Het vuil hecht zich niet meer aan de lak en is door middel van een hogedrukreiniger of gewoon wassen gemakkelijk te verwijderen.

De glascoating vult de porien van de lak waardoor het lakwerk beschermd wordt ,hierdoor krijgt u een erg diepe glans. De huidige autolakken hebben vaak een minimale laagdikte of een vrij zachte lak, hierdoor zullen de consequenties van invloeden als vuil al snel heel groot  zijn en zullen correcties in de lak moeilijker te herstellen zijn. Dit komt doordat er bij auto’s met een lage lakdikte minder polijst mogelijkheden zijn.

WERKWIJZE: HET AANBRENGEN VAN EEN GLAS COATING OP UW AUTO

Voordat er een glascoating aangebracht kan worden, dient de lak volledig schoon en vrij van oppervlakkige vervuiling te zijn. Om dit te bereiken vindt er eerst een dieptereiniging van de lak plaats door het uiterst secuur wassen/clayen en polijsten van de lak. Daarna wordt het voertuig ontvet wat noodzakelijk is voor een goede hechting

WAT IS KLEIEN VAN JE AUTO

Als je denkt dat je bolide na het autowassen écht helemaal schoon is, moeten we je helaas teleurstellen… Met name ingebrande vogelpoep, hars/ teer en vliegroest kunnen op langer termijn je lak aantasten. Door je auto te clayen geef je de autolak een dieptereiniging. Je ziet én voelt het verschil.

Wat is autoclay en waarom wordt het ook wel auto detailing clayen genoemd? Autoclay is een product gemaakt van petroleumhars, waaraan een mild schuurmiddel is toegevoegd. Dit middel breekt het meest hardnekkige vuil af dat je met normaal wassen en waxen niet kunt verwijderen. Het wordt detailing clay genoemd, omdat je de autolak (en andere onderdelen) tot in detail kunt reinigen. Je kunt de detailing clay veilig gebruiken (mits vochtig en zacht genoeg) op nagenoeg alle niet poreuze oppervlakken. Denk hierbij aan autolak, glas, hard krasvrij plastic, spiegels en de meeste metalen.

Hierna kan de lak worden gepolijst om het glans effect op een maximaal niveau te krijgen en om alle oneffenheden (bijvoorbeeld waskrassen, vliegeninslag en vogelpoep vlekken) uit de lak te halen. Hierna wordt de lak opnieuw volledig ontvet en worden vervolgens de delen waar geen coating op dient te komen (rubbers en kunststof delen) afgeplakt.

Zodra de auto is afgeplakt, wordt met de hand de eerste laag gel aangebracht. Deze laag laten we kort uitharden zodat het residu verwijderd kan worden, waarna deze laag verder dient uit te harden. Na een volledige uitharding wordt een tweede laag op dezelfde wijze aangebracht en dient ook deze laag weer volledig uit te harden. Tot slot wordt er een beschermende wax overheen gezet die bijdraagt aan bescherming en een verdere uitharding.

Na ongeveer 2 weken is de coating volledig uitgehard en heeft het zijn maximale glans bereikt u mag de auto weer wassen!!!!!!!