Velgen poedercoaten | CNC afdraaien

Het poedercoaten van velgen wint aan populariteit in Nederland. Dat is niet zo gek. Niet alleen gaan de velgen er in looks fantastisch op vooruit, ook biedt de coating een uitstekende bescherming tegen corrosie en extreme weersomstandigheden.

Poedercoaten is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een positief geladen velg verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk aan de velg plakken waarna het in een oven uitgemoffeld wordt. Nadat de velg is behandeld is het krasvast en vochtresistent.

Velgen poedercoaten: duurzaam en mooi!

In combinatie met voorbehandelingen zoals stralen, schooperen of zinkfosfateren biedt poedercoaten een zeer duurzame bescherming tegen corrosie en is uitstekend bestand tegen extreme weersinvloeden. Daarom is poedercoaten een perfecte manier om uw velgen mooier te maken en extra bescherming te geven.

Velgen reparatie

U kunt natuurlijk uw velgen laten poedercoaten om extra bescherming te verkrijgen, of omdat u graag uw velgen in een andere kleur heeft. Maar hiernaast is het coaten van uw velgen ook nog een perfecte oplossing om schade aan de velgen te herstellen. Grote velgen zijn natuurlijk het mooiste, maar het risico op beschadigingen wordt dan ook groter. Een stoeprandje is al snel geraakt en kan een velg behoorlijk beschadigen. Carmakeover.nl kan deze beschadigingen wegwerken door de velg weer egaal te schuren.

CNC velgen afdraaien middels geavanceerde CNC techniek voor velgen.

Waar tot enkele jaren geleden CNC afgedraaide velgen voornamelijk door de premium automerken verkocht werden zien wij de laatste jaren dat ook veel merken in het midden segment hun modellen standaard aanbieden met CNC afgedraaide velgen. Natuurlijk heel mooi onder uw auto, maar erg balen bij een schade. Afgedraaide velgen zijn namelijk behoorlijk prijzig. Vroeger was het herstellen van deze velgen niet mogelijk. Er waren simpelweg 2 opties. Een nieuwe velg kopen of de hele set in één kleur laten spuiten.

Tegenwoordig zijn wij in staat om met onze geavanceerde CNC machine, speciaal ontwikkeld voor CNC velgen afdraaien, om uw velgen te herstellen in fabriek originele staat. In de meeste gevallen zult u het verschil tussen een nieuwe velg en een door ons afgedraaide velg niet eens meer zien. En dat voor een fractie van de kosten van een nieuwe velg. Velgen CNC afdraaien doen wij veel voor onze zakelijke klanten. Als particulier bent u natuurlijk ook van harte welkom.